Autodesk “The Indie Game Maker Hub“

Nikada nije bilo lakše ući u razvoj indie igara. Budite inspirisani, povežite se sa zajednicom i pronađite potrebne alate.

Počnite da pravite igru već danas

DIZAJNIRAJTE

Imate sjajnu ideju za igru ili karakter? Napravite je da bude realna. Pretočite ideju koju imate u glavi na digitalno platno da biste ga dalje razvili i podelili sa drugima. Počnite sa organizovanjem ideja u „Game Design“ dokumentu. Kreirajte koncept za svoje likove i scenografiju. Počnite da razvijate svoju priču.

KREIRAJTE

Koristite 3D alate, da oživite svoj lik iz vašeg grafičkog koncepta i modela. Prvo, napravite 3D model. Zatim uradite teksture, podesite kontrole i animirajte ga pre nego što ga unesete u svoj endžin za igru.

NAPRAVITE

Povežite sve svoje likove i scene, postavite nivoe i izgradite odličnu igru. Testirajte svoju igru da biste bili sigurni da je zabavna. Zatim je objavite tamo gde je ljudi mogu pronaći i igrati.

Dizajnirajte svoju igru

Faza dizajna igre pokriva mnoge oblasti i postavlja temelje za ostatak procesa izrade igre. Počnite sa zapisivanjem svih ideja u „Game Design“ dokumentu.

Dizajn igre

Definišite ideju igre u više detalja. Priča, mehanika igranja, faktor zabave, lista aseta za izgradnju i plan razvoja samo su neki od aspekata koje treba razmotriti.

Grafički koncept

Napravite grafički koncept da vizuelno uspostavite i komunicirate izgled i osećaj vaše igre, tako da je 3D umetnici mogu izgraditi i dati joj život.

Razvoj priče

Ispričajte priču o svojoj igri. Ona može biti jednostavna ili veoma složena, ali poznavanje priče će voditi mnoge druge dizajnerske odluke.

Kreirajte likove i scenografiju u 3D

Koristeći grafički koncept, kreirajte 3D modele softverom za razvoj igara kao što je Maya LT. Zatim oslikajte svoje modele da biste im dali jasan izgled. Konačno, animirajte svoje likove da ih oživite.

3D modeliranje

Napravite 3D modele za svaki karakter, okruženje i aset u vašoj igri, na osnovu grafičkog koncepta.

Teksture i materijali

Dodajte boje, teksture i osvetljenje vašim 3D modelima da biste im dali jedinstven izgled.

Rigging

Napravite kontrolnu strukturu za asete kojima je potrebno kretanje, poput likova, tako da ih animatori mogu oživeti u igri.

Animacija

Dodajte kretnje likovima i objektima kako biste im dali život i učinili vašu igru zabavnijom za igru.

Izgradite svoju igru

Faza izrade je deo u kojem ćete sastavili sve što ste do sada napravili. Ovde ćete uvesti sve svoje 3D modele u endžin za igru, postavite nivoe, skriptove za igranje i optimizujte performanse.

Važno je da nastavite da testirate igru dve vreme dok radite, kako biste bili sigurni da je zabavno igrati. Zamolite osobe od poverenja da testiraju svoju igru i daju povratne informacije. Krajnji cilj je da se napravi zabavno iskustvo koje se može deliti sa drugim igračima.

Sastavite

Ponesite sve osnovne elemente koje ste napravili u vašoj igri, tako da možete početi da pravite igru.

Izgradite nivoe

Izgradite nivoe svojih igara tako što ćete sastaviti delove koje ste napravili da biste stvorili živahan i privlačan svet igara.

Scenario

Oživite igru tako što ćete definisati zadatke, interakcije i jedinstvene sekvence igranja koje pretvaraju osnovne nivoe u pravu zabavu.

Optimizujte i testirajte

Testirajte svoju igru da biste bili sigurni da je zabavno i da biste saznali šta eventualno nije uredu. Zatim, optimizujte igru da biste bili sigurni da se ona odvija glatko na svim platformama.