Environment for Revit

Arch-intelligence vam donosi dodatnu aplikaciju za Revit koja omogućava dizajn uređenja pejzaža i eksterijera u okviru Revit radnog okruženja bez potrebe za dodatnim softverom ili programerskim veštinama.

Platforma za dizajn eksterijera i pejzažnu arhitekturu za Revit®

 

Arch-intelligence vam donosi dodatnu aplikaciju za Revit koja omogućava dizajn uređenja pejzaža i eksterijera u okviru Revit radnog okruženja bez potrebe za dodatnim softverom ili programerskim veštinama.

O Arch-intelligence

Tokom rada u velikoj firmi za pejzažnu arhitekturu, osnivači Arch-intelligence-a pokušali su da i u ovoj oblasti primene BIM u okviru Revit okruženja. Kako su nailazili na mnoge prepreke, počeli su da istražuju najbolji način da BIM postane realnost i za ovu disciplinu.

Danas Arch-Intelligence neprestano razvija načine za poboljšanje i optimizaciju procesa dizajna i izgradnje zasnovanog na BIM-u, tako da profesionalci iz mnogih disciplina mogu naći alate koji će im biti od pomoći.

Tokom godina Revit je postao najpopularniji BIM softver. A pošto primena BIM-a u dizajnu zahteva da sve discipline koriste kompatibilni softver, Revit je prirodan izbor i za dizajnere eksterijera.

Okruženje za Revit stvoreno je da omogući pejzažnim arhitektama i ostalim stručnjacima za planiranje lokacija da pređu na BIM, istovremeno pružajući najjednostavniji mogući proces rada.

Pojednostavljivanje

Misija Arch-Intelligence-a je da Revit® radni proces za pejzažne arhitekte učinimo primenljivim i efikasnim. Da bi to postigli, stvorili su moćan set alata koji Revit® pretvara u najbolji softver na tržištu za pejzažnu arhitekturu i dizajn eksterijera.

Ključ za eksterijer u Revit-u

Da bi udovoljili potrebama pejzažne arhitekture, neophodan je alat koji je dostupan i široko rasprostranjen, a istovremeno dovoljno moćan da podrži zahteve u planiranju zaštite životne sredine. Ova dodatna aplikacija za Revit donosi vrhunski pristup BIM-u pejzažnom dizajnu, istovremeno pružajući najjednostavniji mogući tok rada u Revit-u.

Arch-Intelligence alati menjaju pravila igre omogućavajući dizajn topografije u Revit-u pomoću konturnih linija ili stvaranje topografije povezane sa elevacijom ostalih elemenata u modelu zgrade. Sada možete da napravite teren u Revit-u od nule na najprikladniji i najpoznatiji način. Alati za dizajn eksterijera mogu da kreiraju analizu boja nagiba i kota topografije i alat za brzi izvoz topografija kreiranih u Revit-u u LandXML format. Inženjeri u niskogradnji sada mogu lako da sinhronizuju svoj 3D rad sa vašim modelom. Novi alat za rasipanje omogućava vam da napravite model šume ili da postavite više vrsta biljaka prema planu sadnje u samo nekoliko klikova.

Jedinstvene karakteristike, kao što je izgled elevacije zida, omogućavaju vam detaljan prikaz površine više povezanih zidova, uključujući i lučne, kako biste stvorili radni crtež za dobavljača. Takođe prikazuje profile površina uz zid. Još jedna bitna automatizacija je vertikalno poravnanje arhitektonskog zida, zasnovano na automatskoj analizi površinskog profila sa obe strane zida. Ove pametne komande štede vas od ručnog izračunavanja ove analize, au nekim slučajevima mogu uštedeti i do 90% vašeg vremena u poređenju sa standardnim procesom rada. Ovo je samo uži izbor praktičnih i zabavnih karakteristika za koje je okruženje dizajnirano, što vam omogućava da ubrzate tok rada automatizacijom mnogih rutinskih operacija i poboljšanjem grafičkog prikaza plana vašeg veb mesta u Revit-u.

Baziran na automatizaciji

Dok razmišljamo o automatizaciji u procesu dizajniranja, obično mislimo na ubrzanje vremena izrade, izbegavajući ponavljanje radnji poput postavljanja dimenzija ili oznaka ili izvršavanja nekih algoritama za izgradnju složene parametarske geometrije. Ali šta ako bi vam alati mogli pomoći u donošenju odluka o dizajnu?

U Arch-Intelligence-u veruju da bi dizajneri trebali da troše manje vremena na izradu dizajna, izradu svakog, malog, detalja konstrukcije i više vremena na razvijanje sjajnih ideja. Iz tog razloga stvorili su inovativne alate gde definišete svoje ciljeve, a okruženje će analizirati vaš model kako bi stvorilo najtačnije rešenje za vas. Uzmimo za primer alat za zidne ograde. Okruženje vam omogućava postavljanje ograda i pokrivača zida na više zidova odjednom i automatski analizira visinu zida kako bi stvorio kontinuirani element ograde na zidu ili čak presekao ogradu na nekoliko elemenata kada promenite visinu zida. Jednom kada iskusite naše automatske alate, povratak ručnom 3D modeliranju ili iscrpljujućim proračunima nagiba i visine činiće se nemogućim.

Širok set alata čini Revit najboljim softverom za pejzažnu arhitekturu. Prilagođen je za područje dizajna lokacije i pejzažne arhitekture, sadrži jednostavne i pristupačne komande, a istovremeno zadržava veliku fleksibilnost za arhitektu da dizajnira jedinstvene prostore.