BIM konsalting

Sve više građevinskih i infrastrukturnih projekata je bazirano na BIM tehnologiji, bilo da je zahteva neko regulatorno telo ili ju je direktno zatražio investitor koji finansira projekat. PMO nudi različite usluge na polju konsaltinga za pripremu i realizaciju BIM projekata. PMO nudi različite konsultantske usluge koje profesionalcima arhitektonske, inženjerske i građevinske struke pomažu novim znanjima i tehnikama kako bi svojim klijentima pružili još bolje rezultate, koji prevazilaze očekivanja.

Planiranje

Promena poslovnog procesa, bez obzira koliko bila neznatna, uvek je izazov. Da li imate jasno definisanu strategiju; pre, za vreme i posle promene procesa rada, često određuje kolika je verovatnoća da će te promene biti uspešne. Ove usluge vam omogućavaju da ublažite sve poznate, a ponekad i nepoznate, izazove koji dolaze sa promenom procesa.

Procena potreba za CAD i BIM

Naši stručnjaci će doći kod vas, upoznati se sa zaposlenima i preduzeti prve korake da procene hardver vaše firme, nivo poznavanja softvera i očekivano trajanje projekta. Znamo koja pitanja treba postaviti i možemo vam pružiti prave alate kako bi ste uspešno implementirali i održavali projekte. Prvo analiziramo vaše postojeće procese zajedno sa vašim ciljevima. Nakon toga smo u mogućnosti da definišemo i sa vašim dizajnerskim timom komuniciramo početni set aktivnosti sredstva da pripremimo i pružimo dodatne sadržaje tokom životnog ciklusa projekta. Tehnologija i procesi se redovno revidiraju da bi se utvrdilo da li su potrebna prilagođavanja za optimalnu upotrebu hardvera i softvera.

Provera BIM statusa

Provera BIM statusa je procena koja se realizuje u periodu nakon početka primene BIM-a, a koja ima za cilj da proveri koliko efikasno koristite BIM softver, poput Revit-a, i daje preporuke za poboljšanje. Da bismo sproveli ovu proveru, pregledaćemo završeni model jednog ili više projekata, kreiranih u jednoj ili više disciplina, i razgovaraćemo sa timovima i analizirati projektne datoteke. Zatim ćemo generisati izveštaj koji će detaljno opisati pozitivne i negativne efekte implementacije. Izveštaj pokriva teme poput kritičnih tačaka u procesu modelovanja, optimizacije modela, najbolje prakse u industriji i bilo koje druge probleme koje uočimo u BIM procesu.

Usvajanje BIM-a i upravljanje promenama

Svaka firma ima svoj način rada i imaće koristi od BIM tehnologije na sebi svojstven način. Zato je važno razviti strategiju za uvođenje koja najbolje odgovara potrebama vaše firme. Kako će BIM koegzistirati s vašim postojećim softverom? Na kojoj vrsti projekata prvo treba da koristite BIM? Koga ćete staviti u svoj prvi BIM tim? Cilj PMO-a je da stvori čvrst most između prepoznatljive prakse vaše kompanije i BIM procesa. Korak po korak, vodimo naše klijente kroz početne korake sa strpljenjem i znanjem koji su od ključne važnosti za pokretanje i rad vašeg BIM baziranog modela rada.

Plan izvršenja BIM-a

Sastavljanje plana izvršenja BIM-a je proces u više koraka koji uključuje osiguravanje da svi akteri doprinesu relevantnim informacijama na samom početku projekta, tako da su očekivanja svih strana na odgovarajući način postavljena. Zbog toga, obično počinjemo sa sastankom, bilo on-line ili uživo, radi utvrđivanja ciljeva projekta i sposobnosti tima, pored toga pregledamo sve zahteve / standarde koje obezbedi klijent, a koji određuju upotrebu BIM-a na projektu. Nastojimo da osiguramo da je ono što se očekuje realno i usklađeno sa mogućnostima za ispunjavanje tih očekivanja, tako da se ne očekuje nešto što nije moguće isporučiti.

Strategija kolaboracije i upravljanja podacima

Iako su mnoge industrije prihvatile BIM kao standardni proces razvoja projekata, još uvek postoji jaz u znanju kako da razmenjuju modele sa članovima tima koji rade u različitim industrijama, a na način koji čuva podatke i vernost dizajna. Sa našim timom stručnjaka iz industrije integrišemo sisteme da bismo uštedeli vreme, smanjili greške i smanjili suvišni unos podataka istovremeno maksimizujući raspoloživost informacija na više platformi. Povezujemo ključne informacije iz različitih delova softvera radi vaše najveće koristi, poboljšavajući efikasnost svakodnevnih aktivnosti.

Implementacija

U posljednjih 25 godina, softver dostupan AEC industriji razvio se iz generičkih CAD aplikacija, koje su samo zamenile ručno crtanje, u visoko specijalizovane programske alate, dizajnirane za specifične potrebe profesionalaca različitih specijalnosti. Odlučiti koji alat koristiti nije jednostavan zadatak i zahteva razumevanje kako se alat može integrisati kako sa procesima unutar kompanije, tako i sa procesima partnerskih firmi; tu smo da vam pomognemo da izaberete i implementirate pravo rešenje za svoju kompaniju.

Razvoj CAD i BIM standarda

PMO može pomoći vašoj firmi da pojednostavi svoj proces rada uspostavljanjem skupa standarda digitalnog dizajna. Za BIM procese rada, bilo da se radi o podešavanju debljine linija i uspostavljanju konvencija za imenovanje, ili definisanju strukture modela i podešavanju dobrog radnog toka, uspostavljanje odgovarajućih standarda smanjiće vreme tokom procesa projektovanja i obezbediti standardizovan izgled vaših BIM modela i dokumentacije koje  isporučujete. Za projekte zasnovane na CAD-u, naše usluge su odličan način prilagođavanja softvera jedinstvenim praksama vaše organizacije, bilo da je u pitanju razvoj dinamičnih blokova da bi se složila biblioteka blokova ili pomogla integracija kako bi se ubrzao razvoj građevinskih dokumenata, a naši stručnjaci rade sa vašim timom za implementaciju i prilagođavanje softvera vašem preduzeću. Ako nemate CAD menadžera sa punim radnim vremenom, u stanju smo da vam obezbedimo stručnjaka koji će na licu mesta osigurati da se vaši CAD standardi primene i održavaju. Naše usluge mogu biti; kratkoročne, srednjoročne ili dugoročne. Bilo za koju opciju da se opredelite, PMO će se pobrinuti da se vaše BIM i CAD aktivnosti i dalje odvijaju efikasno i uspešno.

Razvoj najbolje prakse

Kada koristite softver za dizajn poput AutoCAD-a ili Revit-a, verovatno je da dva korisnika neće pristupiti nekom zadatku na potpuno isti način. Uskladiti individualna znanja i veštine, sa težnjom za ujednačenim merilom efikasnosti u celoj kompaniji, može biti izazov. Mi smo tu da vam pružimo najbolje iz oba sveta. Ova usluga koristi ekspertizu vašeg osoblja u oblasti dizajna i tehnologije kako bi, u kombinaciji sa našim iskustvima, razvili niz najboljih praksi kojima se u što kraćem roku postiže najbolji mogući rezultat. Pored upotrebe softvera, naši stručnjaci podeliće sa vama i iskustva vezana za instalaciju i održavanje softverskih alata, kao i metode za efikasnu razmenu podataka između različitih softverskih platformi.

Implementacija BIM-a

Svaka firma ima svoj način rada i imaće koristi od BIM tehnologije na jedinstven način. Zato je važno razviti strategiju za implementaciju koja najbolje odgovara potrebama vaše kompanije. Kako će BIM koegzistirati s vašim postojećim softverom? Na kojoj vrsti projekata prvo trebate da primenite BIM? Koga ćete staviti u svoj prvi BIM tim? Cilj PMO-a je da stvori čvrst most između prepoznatljive prakse vaše kompanije i novih BIM procesa. Korak po korak, vodimo naše klijente kroz početne korake, sa strpljenjem i znanjem koji su od ključne važnosti za pokretanje i rad vašeg BIM načina rada.

Uvođenje softvera i licenciranje

Ova usluga je namenjena internim i eksternim timovima za IT podršku u kompanijama koje koriste različite softverske proizvode koje podržavamo. Od Autodesk-ovog softvera, do softverskih i hardverskih ključeva koje za licenciranje koriste proizvođači kao LINEAR. Obezbeđivanje da novi softver bude instaliran, licenciran i spreman za upotrebu može delovati izuzetno komplikovano i zahtevno. Mi vam možemo pomoći tako što ćemo iskoristiti više od dve decenije iskustva u ovoj oblasti.

Isporuka

Bez obzira da li su izlazi vašeg rada digitalni ili analogni, shvatili smo da je ispunjavanje rokova u centru svakog projekta. PMO može pomoći vašoj firmi da prebrodi bilo kakva tehnička ili tehnološka ograničenja koja mogu ometati napredak u bilo kojoj fazi projekta, obezbeđujući nesmetan početak, optimalne performanse i profitabilnu završnicu svih vaših projekata.

Izrada prilagođenog sadržaja

Ova usluga je usmerena na sve segmente građevinske industrije, bilo da je u pitanju visoko gradnja ili nisko gradnja, kako bi se osigurao nesmetan razvoj BIM modela kroz životni ciklus projekta. U potpunosti upotrebljeno, parametarsko modeliranje može vam omogućiti da napravite značajne izmene na bilo kojem modelu. Ova inteligentna funkcija koristi matematičke parametre, donoseći nove mogućnosti kontrole nad strukturnim oblicima, fasadnim sistemima i još mnogo toga. Naši eksperti mogu vam pomoći u razvoju parametara vašeg BIM softvera i pomoći vam da poboljšate veštine svog tima da biste maksimalno iskoristili ovu neprocenjivu tehniku. Stvaranje prilagođenih Revit familija zahteva strukturiran i detaljan pristup. PMO može pomoći u razjašnjenju vrsta familija koje Revit nudi, kako ih modifikovati i kako stvoriti nove familije. Možemo naučiti vaše zaposlene svemu što treba da zna kako biste prilagodili elemente objekta i povećali stručnost svog tima.

Konsalting na projektima

Mi u PMO-u želimo da vaši projekti budu i uspešni i profitabilni. Znamo da prelazak na BIM može biti izazov, tako da ako se vaša firma nađe u problemu tokom bilo koje faze projekta, naši BIM stručnjaci su vam na raspolaganju da pomognu vašem timu, obezbeđujući nesmetan početak, optimalne performanse i profitabilnu završnicu. Naša ekspertiza u arhitekturi, mašinstvu i građevinskoj industriji, kao i poznavanje različitih aplikacija za dizajn, omogućavaju nam da budemo spremni da uskočimo na projekat kako bi vam pomogli da generišete set građevinskih dokumenata, proširite biblioteke ili da rešimo neki drugi problem iz domena naše ekspertize.

Obuka tokom projekta

Slično naprednoj podršci, PMO nudi obuku tokom projekta kako bi obezbedili pomoć u rešavanju specifičnih pitanja vezanih za funkcionalnosti ili procese koji se tiču vašeg softvera za dizajn. Dok naše napredne konsultantske usluge obično realizujemo pojedinačno, obuka je namenjena široj publici kako bi se pomoglo širenje važnih informacija među vašim projektnim timovima. Bilo da se pitanje odnosi na softver ili se bavi standardima rada na projektu, naši stručnjaci će doći kod vas i sesti sa vašim timom kako bi pronašli odgovor koji će pokrenuti vaše projekte.

Napredna podrška

PMO već́ nudi besplatnu tehničku podršku kako bi vam pomogao u slučajevima kada vaš softver proizvede neočekivane rezultate, pad sistema ili niste u mogućnosti da pristupite vašim projektnim datotekama, pa vam čak možemo dati i hardverske preporuke.

Mi takođe pružamo naprednu podršku kao konsultantsku uslugu kada je potrebno detaljnije objasniti kako određena funkcija funkcioniše, kako pristupiti određenom pitanju dizajna pomoću vašeg softvera ili uopšte da biste se pozabavili bilo kojim pitanjem koje je usmereno na podsticanje vaših veština kako biste poboljšali svoje znanje o specifičnom aspektu softvera za dizajn. PMO stručnjaci dolaze iz različitih oblasti, uključujući arhitekturu, mašinstvo i informacione tehnologije, i kao takvi, mi smo dobro opremljeni da odgovorimo na sva vaša pitanja o tome kako bolje da koristite vaš softver za dizajn.